Zoals u misschien weet gaat het van kwaad naar erger met de Deutsche Bank (DB). In deze rubriek hebben we meermaals gewaarschuwd voor de ondergang van DB. Het einde nadert en heden ligt er een plan op tafel om de Deutsche Bank te laten fusioneren met de Commerzbank  (CB). Hier zijn enkele cijfers om het bankendrama te onderbouwen. In het jaar 2000 kostte één aandeel DB en CB respectievelijk 66 euro en 260 euro . Vandaag bedraagt de koers voor beide aandelen ongeveer 7 euro. Beiden banken zijn systeembanken en zijn dus van essentieel belang voor Duitsland en Europa. 

Het mag iedereen verbazen dat bondskanselier Merkel zonder problemen meer dan 1.000.000 vluchtelingen tot Duitsland toeliet maar talmt met een oplossing voor een zaak waar alle Duitsers betrokken bij zijn. In de marge van deze zaak is het ook interessant om weten dat DB al talloze malen werd veroordeeld wegens fraude en marktmanipulatie.

De moraal van het verhaal. Er bestaat niet zoiets als een veilige bank. Je belegt je centen er beter niet. Hou het veilig en koop wat edelmetaal.