The House Logo

De situatie in Syrië & edelmetalen.

Door: TH / HD - 13-04-2017

Na het gifgasincident in Syrië komt de VS in actie met een bombardement van ongeveer 50 installaties van de Assad-regering. Dit is de zoveelste episode in een burgeroorlog onder moslims. Ook het Westen heeft haar aandeel in deze zaak. Wapens worden geleverd, financiering wordt aangeboden, militairen worden gestuurd, de pers wordt gemanipuleerd enz...

Het bombardement door de VS kwam er toch wat onverwacht en de prijs van olie en edelmetalen steeg een beetje (+ 1% voor goud). Inderdaad, onzekerheden hebben een positieve invloed op de prijs van edelmetalen. Op zich zal de situatie in Syrië niet zo veel veranderen aan de prijs van goud en zilver maar ze biedt ons wel een oogopener.

Deze oogopener bestaat er in even afstand te nemen en terug te kijken in de tijd. De zaak wat van op afstand bekijken. En wat zien we dan ? De financiële catastrofe van 2008, de Euro die onder druk staat, de rente die bijna op 0% staat, het Zuiden van Europa gaat gebukt onder een ongekende economische crisis, verschillende Europese landen krijgen hun begroting maar niet in evenwicht. Een oplopende inflatie en de ECB druk geld bij. Het begrotingstekort van de VS over 2016 bedroeg maar liefst 1.000 miljard USD. Putin en Erdogan hebben, mede door de zwakke positie van Europa, de Krim werd met succes geannexeerd en Erdogan scheld de EU iedere dag opnieuw uit. De “ vreemd volk eerst “ politiek van de EU zorgt voor een nooit geziene instroom van mensen in Europa. Mensen die hun eigen zorgen, ziekten en problemen ( burgeroorlog ? ) met zich meebrengen. U kan ongetwijfeld het rijtje van problemen verder aanvullen, helaas.

 

Mijn punt is, dat de wereld en Europa in het bijzonder, in 10 jaar tijd er snel op achteruit  gegaan is. Deze dynamiek van achteruitgang gaat niet zomaar gestopt worden. Het worden steeds slechtere tijden. 

 

Voor onze lezers die forse winst hebben op hun posities in goud. Verkoop niet, verkoop nooit, want in de plaats krijgt u papiergeld. In slechte tijden wil u echt geen papiergeld bezitten. Papiergeld is het geld van de overheid en de overheid stelt het steeds slechter. 

 

Koop goud en zilver bij. Tenzij u denkt dat alles goed komt...

 

Copyright © 2024 - The House NV | Niets op deze site is individueel beleggingsadvies
0