The House Logo

De regering knipt in de sociale zekerheid

Door: TH / HD - 18-04-2016

De Belgische regering heeft onlangs saneringen in de sociale zekerheid aangekondigd. Deze keer werden o.a. de pensioenen van de ambtenaren aangepakt. Een schokgolf ging door ons land. Een taboe sneuvelde. U kan voor of tegen deze maatregelen zijn. Maar ongeacht de samenstelling van de huidige en toekomstige regeringen, werd een nieuwe weg  ingeslagen. Met andere woorden, de overheid zal en moet krimpen. Na WO 2 werd in Europa en andere delen van de wereld een nooit gezien programma opgezet van sociale zekerheid. België werd een verzorgingsstaat. Helaas was de financiering van de sociale zekerheid nooit echt duurzaam. Nooit geziene overheidstekorten zagen het licht. Van het repartitie stelsel werd gehoopt dat het de pensioenen betaalbaar zou houden. En van de instroom aan vreemdelingen ( vreemdeling is geen vies woord, neen aan cultureel Marxisme ) werd gehoopt dat deze een boost zouden geven aan onze economie. 

Nu even fast forward. Wanneer we naar Griekenland kijken, beseffen we wat ons te wachten staat namelijk …een sociaal kerkhof. Het zo goed bedoelde experiment, sociale zekerheid voor iedereen zal smelten als sneeuw voor de zon. Zelf de extreem linkse regering te Griekenland slaagt er niet in de sociale zekerheid te redden. Er is duidelijk meer aan de hand. 

Toen de communisten aan de macht waren in Oost-Europa wisten wij, Europeanen, dat hun systeem vroeg of laat zou imploderen. Welnu, ons systeem implodeert ook. Dit is voor ons moeilijk te geloven, te aanvaarden omdat wij net in ons eigen systeem leven. 

In België bedraagt het overheidsbeslag ongeveer 54,3% van het BBP. http://newsmonkey.be/article/48458 De overheid herverdeelt erg veel, te veel om gezond en duurzaam te zijn. Dit toont aan dat de vrije markt te klein is geworden. In Griekenland bedroeg het overheidsbeslag voor de crisis ongeveer 60%, België nadert de gevarenzone. We hebben net de vrije markt nodig om er economisch boven op te geraken. En paradoxaal zijn er bepaalde krachten in de maatschappij die net stellen dat het neo-liberalisme de oorzaak van het kwaad is. Dit is niet zo. Etatisme is het probleem. Neo-liberalisme is net een belangrijk onderdeel van de oplossing. Door opzettelijk de vrije markt te overladen met alle zonden van Israël gaan we er nooit geraken. 

 

We zijn echt nog niet uit deze crisis, de crisis ligt voor ons.

 

Bescherm u zelf en koop goud en zilver.

 


Copyright © 2024 - The House NV | Niets op deze site is individueel beleggingsadvies
0