Een interessant artikel van de hand van Frank Boll verscheen onlangs in Doorbraak.be en geeft de mening terug van Paul Volcker rond o.a. de schuldencrisis.

Paul Volcker was de voorzitter van de Federale reservebank van de VS van 1979 tot en met 1987. Volcker was een succesvol centraal bankier omdat hij durfde de inflatie aan banden te leggen waarna een periode van 20 jaar economische groei in de VS.
Omdat u misschien niet voldoende tijd hebt om het artikel in Doorbraak.be te lezen, heb ik de belangrijkste passage er voor u uitgehaald.
“ Een artificieel lage rente kan zijn rol van scheidsrechter voor de toewijzing van kapitaal aan alternatieve productieprocessen niet vervullen. Projecten die alleen mogelijk zijn omwille van de lage rente, zouden bij een meer marktconforme rente nooit het daglicht hebben gezien. Een reden achter de daling van de productiviteit, de hoofdpijler van de groei. “


Kortom, de artificieel lage rente duwt ons collectief de afgrond in, een lage rente veroorzaakt extra schuld, spaarders krijgen geen correcte vergoeding, allerlei activa worden fout geprijsd, daling productiviteit, enz... 

 

Wees slim en koop goud en zilver.https://doorbraak.be/inflatie-volcker-centraal-bankier-bezorgd/