The House Logo

De federatie van spaarkassen te Beieren roept op geen geld te deponeren bij de ECB.

Door: TH / HD - 14-03-2016

De kern van het beleid van de ECB bestaat er in mensen aan te sporen hun geld te spenderen in de economie. Hiervoor schuwt de ECB geen enkele maatregel en duwt de rente naar een ongekende laagte. Banken die hun geld deponeren bij de ECB moeten hiervoor een negatieve rente betalen.

Doe aan vrij onderzoek en lees voor uzelf :

http://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/strafzinsen-sparkassen-wollen-geld-lieber-im-tresor-bunkern-a-1080523.html

In de marge hiervan is het interessant om vast te stellen dat banken nog weinig geld bij elkaar parkeren en aldus de betrouwbaarheid van de ECB verkiezen boven geld te parkeren bij hun collega's bankiers. Waarom zouden wij als spaarder nog een bank vertrouwen ? De banken vertrouwen elkaar niet meer.

De oproep van de federatie van spaarkassen is opmerkelijk te noemen. In de plaats van de fondsen te parkeren bij de ECB roept men op, de biljetten fysiek te bewaren in de eigen kofferzaal van de bank. Dit is duidelijk een opstand tegen het beleid van de ECB.

In praktijk zou dit betekenen dat er extreem veel geld zou moeten bijgedrukt worden. En dit ziet de ECB dan weer niet zitten. Wegens extra kosten, rond veiligheid, planning, drukken enz. De ECB kan deze opvraging makkelijk tegenwerken door kapitaalcontroles in te stellen...

Met andere woorden het wordt steeds duidelijker dat het beleid van de ECB faalt. Want de consument is ondertussen in staking gegaan. Het beleid van de ECB heeft een averechts effect.

Om dit artikel af sluiten wil ik nog iets belangrijks meegeven. Denk vooral niet dat de ECB een onafhankelijk orgaan is. De ECB is met handen en voeten gebonden aan de politici. De ECB is een verlengstuk van in het bijzonder de as Frankrijk-Duitsland- Italië.

Wanneer een bankenfederatie in opstand komt tegen de ECB is het toch, om het met een metafoor te zeggen, “aan het vriezen in de hel”.

 

Daarom, koop goud en zilver en haal uw centen weg bij de bank.


Copyright © 2024 - The House NV | Niets op deze site is individueel beleggingsadvies
0