De Nederlandse Bank ( DNB ) is de centrale bank van Nederland en heeft een merkwaardig eerlijke publicatie op haar website ( link onderaan artikel ) staan. Zoals u ongetwijfeld weet zijn centraal bankiers meesters in het spuwen van mist, het vertellen van halve waarheden, het manipuleren van de vrije markt en ga zo maar door. De grootste leugen werd ongetwijfeld verteld door de voormalig grote baas van de FED, Ben Bernanke. Aan hem werd gevraagd waarom de FED goud nodig heeft. Het antwoord van Bernanke was dat goud gewoon een barbaars reliek is en dat het gewoon een traditie is dat goud wordt bewaard door de FED. 

DNB is gewoon eerlijk waarom zij zo veel goud hebben, nml "Goud is namelijk het ultieme appeltje voor de dorst: het vertrouwensanker voor het financiële stelsel. Als het hele systeem instort, biedt de goudvoorraad een onderpand om opnieuw te beginnen."

Voila…goud is nodig voor een herstart wanneer het systeem helemaal instort. En dat is ook de waarheid. Een monetaire herstart is reëel begrip. Het gebeurt zelden maar het gebeurt. ZO leert ons tenminste de financiële geschiedenis. DNB sluit een totale instorting niet uit. Dat is een gezond uitgangspunt. Vroeg of laat zal dat ook gebeuren omdat er gewoon te veel schuld in de wereld is.

Laat ons duidelijk zijn, het papiergeld is er voor de bevolking en het goud is er voor de centrale banken en NIET omgekeerd. Centrale banken willen dat u papiergeld blijft vertrouwen en dat u vooral geen goud koopt. Vorm zelf uw centrale bank en koop goud en zilver.

 

https://www.dnb.nl/betalingsverkeer/goud/index.jsp