The House Logo

De CD&V bepaalt wie rijk is en wie niet.

Door: TH / HD - 14-10-2016

Het wil maar niet lukken. De begroting van dit land raakt maar niet rond. De CD&V blijft bij haar standpunt een vermogenstaks te heffen op meerwaarden uit aandelen. Om een lang verhaal kort te maken verklaart Wouter Beke (voorzitter CD&V) wat hij verstaat onder rijke mensen, nl zij die 250.000 à 300.000 eur aandelen bezitten. 

http://www.hln.be/hln/nl/38262/Begroting/article/detail/2919704/2016/10/13/Beke-Een-bepaalde-partij-heeft-ons-voorstel-zeer-negatief-geframed.dhtml

Waar het mij over te doen is dat kapitaal in het vizier komt bij zowel Groen, SPa, CD&V en de PVDA. Deze partijen zien in kapitaalbezit blijkbaar een extra bron van inkomsten. Ter informatie, er is reeds de vennootschapsbelasting, roerende voorheffing, erfenisrechten, meerwaardentaks en de liquidatiebonus. Alsof kapitaal in België nog niet genoeg belaagd wordt, wil CD&V onder bepaalde voorwaarden een belasting heffen op de meerwaarde uit aandelen. U kan het hiermee eens zijn of niet. Kapitaal en het vrijwaren ervan is van essentieel belang voor een goed draaiende economie. Hoe meer men de productiefactoren, kapitaal, arbeid, natuur en ondernemerschap "frustreerd", hoe slechter voor onze economische welvaart. De productiefactor arbeid wordt kapot belast, nu zal ook kapitaal kapot worden belast. Moeder, waarom werken wij nog ? Dit is een foute keuze. Enkel een kleinere staat met minder uitgaven en minder belastingen kan ons redden van een scenario zoals in Griekenland, Portugal, Spanje.

Terwijl de politici verder kibbelen stijgt de staatsschuld rustig verder en maakt de EU zich zorgen over de begroting van ons land.

De vraag is niet of de meerwaardetaks er komt maar wel wanneer. De tendens is duidelijk en zeker in Wallonië. Politici gaan vroeg of laat bezitters van kapitaal aanpakken. Dus haal uw spaarboekje leeg ( zeker bij de Deutsche Bank ) en koop goud en zilver. Stop uw bijdragen voor pensioensparen. De overheid staat klaar om kapitaal extra te belasten. Het is allemaal een kwestie van tijd. 

De CD&V bepaalt wie rijk is en wie niet.

Maak uw rekening en trek uw conclusies.

 

 

Copyright © 2024 - The House NV | Niets op deze site is individueel beleggingsadvies
0