The House Logo
aandelen betrouwbaarder dan goud en zilver?

De Amerikaanse bevolking koopt goud bij (en zij zijn niet alleen...)

Door: HD - 04-08-2015

De Amerikaanse bevolking koopt goud bij (en zij zijn niet alleen...)

Goud en zilver zijn in deze moeilijke tijden de enige veilige bewaarplaats voor uw koopkracht. Kijk maar naar de Grieken, zij kunnen tot maximaal 420 euro per week van hun rekening halen. De gehele bevolking wordt gegijzeld. Behalve, de mensen die over goud en of zilver beschikken. Sedert 20/07/2015 was de beurs van Athena gesloten, aankopen en of verkopen van aandelen was niet mogelijk. Opnieuw blijft uw kapitaal gegijzeld. Een gesloten beurs wil ook zeggen dat er geen beleggingsfondsen aangekocht of verkocht kunnen worden. Nu de beurs weer open, is het duidelijk het vluchtig uw belegde geld wel is. Een kleine daling van 25% ineen fractie van een seconde. Een bank mag dan nog solvabel zijn, soms zijn er andere wetmatigheden, waardoor uw kapitaal (aandelen, spaarboekjes, rekening enz...) bijna volledig geblokkeerd is en zal blijven.

Ter informatie de kapitaalcontrole te Cyprus heeft 2 jaar geduurd.

Het probleem gaat dus veel verder dan de 420 euro per week.

De US Mint heeft in de maand juli een record verkoop gehad van 143.000 ounce goud. Dit is de hoogste verkoop sedert 2 jaar. Voor zilver munten is de vraag dermate groot, dan de verkoop werd gestopt wegens uitputting van de voorraad.

De UK Royal Mint meldt gelijkaardige cijfers voor hun topproduct, de gouden Sovereign, is bijna uitgeput, oa wegens een héél sterke vraag uit Griekenland. Ook Duitse goudhandelaars melden een verhoogde verkoop.

Investeren in goud en zilver vergt, inderdaad, enige kennis van zaken. Het is niet een product waarin men zo maar instapt. Vooral de koers van goud en zilver is voor mensen een probleem, men denkt dat goud zoiets is als een aandeel, dus onbetrouwbaar. Mensen denken als het niet “beweegt” (=spaarboekje) is het veilig. Ten onrechte natuurlijk. Of indien er toch wat rendement is (=spaarboekje) is het toch beter dan niets. Ten onrechte natuurlijk, want een spaarboekje is beleggen in schulden. Schulden zijn per definitie risicovol. Het volstaat de situatie in Griekenland en Cyprus onder ogen te zien.

Door de feiten die zich voordoen in Cyprus en Griekenland beginnen een aantal mensen de andere voordelen van goud en zilver in te zien. U blijft beschikken over uw koopkracht, wat dan ook.

Toen Argentinië en Venezuela werden getroffen (totaal verlies van kapitaal), kon men doen alsof het probleem ver weg was. Cyprus en Griekenland liggen in Europa...

Of waren aandelen Fortis en Dexia betrouwbaarder dan goud en zilver?

Copyright © 2024 - The House NV | Niets op deze site is individueel beleggingsadvies
0