The House Logo

De 5 meest gestelde vragen op de VFB beurs

Door: MVC - 26-03-2018

Afgelopen weekend stonden we op de VFB Happening in Antwerpen. Hét event voor spaarders en beleggers! We stonden er klaar om alle vragen omtrent goud en zilver te beantwoorden. Kon u afgelopen zaterdag niet aanwezig zijn op de beurs? Geen probleem! Wij zetten de 5 meest gestelde vragen over goud en zilver op een rijtje. 


1. Bestaan er valse goudbaren? 

We kunnen u al meteen geruststellen want valse goudbaren bestaan niet. Enfin, niet dat wij al gezien hebben in de afgelopen 25 jaar. Wij verkopen trouwens enkel goudbaren met LBMA-label. Wilt u toch zeker zijn dat u zuiver goud koopt? Dan kan u opteren voor goudbaren met certificaat. Wilt u graag meer weten over 'goudbaren met of zonder certificaat' dan kan u hier verder lezen.

2. Wat gaat de goudkoers doen op korte termijn?

We krijgen deze vraag regelmatig maar spijtig genoeg kunnen we de toekomst niet voorspellen. Waar we wel zeker van zijn is dat goud als verzekering kan dienen. Zoals elke verstandige belegger weet is diversificatie een belangrijk punt. In dat opzicht verdient goud vast en zeker een mooie plaats in uw portefeuille. Het zorgt voor tegengewicht én blijft een vaste waarde in onzekere tijden. Goud is namelijk schaars en niet onuitputbaar en dat maakt het interessant omdat het - ook in onzekere tijden - zijn waarde zal behouden. 

3. Hoeveel procent van mijn vermogen moet ik in goud investeren?

Hoewel ieders portefeuille anders is raden we toch aan om 15 à 20 procent van uw vermogen te investeren in goud. Start je graag met 5% dan is dat uiteraard een prima keuze! Het is slim om te onthouden dat goud als verzekering dient voor wanneer het op andere markten minder goed gaat. Goud kopen op lange termijn is hierdoor altijd een goede keuze.

4. Hoe kunnen we nu concreet goud kopen bij jullie? 

Bij ons kan u terecht voor fysiek goud. Dat wil zeggen dat u de gouden munten en goudbaren zelf in handen hebt na uw aankoop. Gouden munten of staven kan u vlot kopen via onze webshop of via één van onze drie winkels in Brussel, Gent of Sint-Niklaas. Hieronder wat meer informatie over onze werking.

- In onze winkels kan u bij een van onze medewerkers uw gouden munten en/of staven bestellen. Ook dan ligt de prijs van uw bestelling meteen vast en is die beschermt tegen prijsschommelingen. De verantwoordelijke van de winkel verwittigt u persoonlijk wanneer uw bestelling klaar ligt voor ophaling. Cash betaling kan tot maximum €3000. Wanneer uw bestelling meer dan 3000 euro bedraagt dient de betaling op voorhand via overschrijving te worden uitgevoerd. U krijgt altijd een bewijs mee van uw aankoop. 

- Via onze online shop kan u makkelijk zelf de prijzen volgen en op weekdagen op eender welk moment tussen 9u en 20u uw bestelling plaatsen. U kan kiezen om uw bestelling af te halen in een van onze filialen of te laten leveren op een door u gekozen leveradres. Nadien wordt uw bestelling klaar gemaakt door een van onze medewerkers en bezorgt in het door u gekozen filiaal of wordt het pakket verzonden. U wordt in beide gevallen op de hoogte gebracht wanneer het pakket onderweg is. 

5. Waarom in zilver investeren? Wat is de relatie van zilver met goud? 

We zien zilver graag als het kleine broertje van goud. De goud- en zilverkoersen volgen elkaar meestal. Zilver kan u zien als een laagdrempelige investering omdat u daar al voor €15 een munt kan kopen. Op zilverbaren dient u wel 21% BTW te betalen maar dat geldt niet helemaal voor zilveren munten. Omdat zilveren munten over een zekere verzamelwaarde beschikken vallen zij onder de voordelige BTW-margeregeling. De margeregeling houdt in dat bij de levering van zilveren munten slechts BTW verschuldigd is op de winstmarge in plaats van de volledige verkoopwaarde. Zilveren munten kan u voordelig kopen via www.silver-fund.be. Daar kan u online een bestelling plaatsen en kiezen voor verzending of afhaling. Als u kiest voor afhaling kan u uw zilver ophalen in een van onze The House-filialen. 

6. De laatste belangrijke vraag die we elk jaar krijgen.. Zijn die gouden munten hier van chocolade? ;-)

U kan altijd zelf de proef op de som nemen en er eens in bijten maar we zijn niet verantwoordelijk voor eventuele schade! ;-) 


Nog vragen of twijfels? Neem vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers. Wij helpen u graag verder! 

De volgende VFB beurs gaat door op zaterdag 30 maart 2019 in Kinepolis te Antwerpen. Hopelijk tot dan!

Inschrijven kan via volgende link: https://www.vfb.be/vfb/Congres/96506

Copyright © 2024 - The House NV | Niets op deze site is individueel beleggingsadvies
0