The House Logo

Daling van de goudprijs.

Door: TH / HD - 02-07-2017

Na de verkiezing van Macron tot nieuwe president van Frankrijk en de redding van enkele Italiaanse banken is de goudprijs in korte tijd gedaald van 39.000 euro naar ongeveer 35.000 euro, een daling van ongeveer 11,00 %. Dit doet pijn. De voorzitter van de ECB, M. Draghi, heeft onlangs gezinspeeld op de afbouw van het stimulus programma ( =bijdrukken van geld ) wat de euro aanzienlijk deed stijgen tegenover de USD. Ondertussen werd de goudprijs gemanipuleerd en werd er 33 ton goud verkocht in enkele seconden en dit met één enkel doel, de goudbeleggers schrik aan te jagen. Bovenstaande factoren zijn de hoofdargumenten voor de prijsdaling van goud en zilver uitgedrukt in euro.

Laat u vooral niet van de wijs brengen door deze koersdaling. Fundamenteel gaat het economisch nog steeds slecht in de VS, Europa, Azië en Latijns-Amerika.

In het jaarrapport van de BIS bank ( de moeder van alle centrale banken ) waarschuwt men voor een nieuwe financiële crisis. Waarschijnlijk zal deze crisis groter zijn dan deze van 2008 omdat er intussen veel meer schuld in het systeem zit.

Laat u ook niet van de wijs brengen door de economische groei in Europa. Deze groei is zwak en te klein om van betekenis te zijn. Om de pensioenen betaalbaar te houden hebben we minstens een jaarlijkse groei van 2 à 3 % nodig. Wanneer de economische groei wordt gedeeld door het aantal burgers is deze nog kleiner, want het open-grenzenbeleid maakt dat de koek door meer burgers moet gedeeld worden.

Zowel Italië als Spanje hebben onlangs banken gered. De redding heeft de Italiaanse overheid maar liefst 17 miljard euro gekost (= jaarbudget defensie Italië). Terecht merkt Paul De Grauwe op ( De morgen 27/06/2017) dat de bankenunie een fictie is. De EU regeling voor failliete banken werd aan de kant geschoven en niemand vertrouwt Italië nog.

 

Dichter bij huis kunnen we vaststellen dat de werkgelegenheidsgraad met ongeveer 54% extreem laag blijft.

En laat u evenmin misleiden door de hoera-berichten in de pers dat het tekort op de Belgische begroting als sneeuw voor de zon wegsmelt. Dit is niet zo, procentueel neemt deze af, maar nominaal blijft er nog steeds een robuuste schuldgroei !

 

Redenen te over om in goud en zilver te investeren, de koersdaling is een koopopportuniteit.

 

Doe zoals de centrale banken, gewoon blijven kopen.

 

 

http://www.hln.be/hln/nl/38242/Crisis-in-banksector/article/detail/3192380/2017/06/26/Bankiers-waarschuwen-Nieuwe-financiele-crisis-zal-hard-toeslaan.dhtml

 

http://www.hln.be/hln/nl/942/Economie/article/detail/3193429/2017/06/27/Mysterie-op-de-goudmarkt-zorgde-een-fat-finger-voor-enorme-verkoopgolf.dhtml

 

 

Copyright © 2024 - The House NV | Niets op deze site is individueel beleggingsadvies
0