Eerst de feiten. De centrale bank van Polen kocht recent 9 ton goud en de centrale bank van Hongarije doet het nog beter met een aankoop van maar liefst 31,5 ton. Dit is een nieuw gegeven voor landen die lid zijn van de EU. Traditioneel voeren de West-Europese overheden en de leugenpers een kruistocht tegen goud. Het is en blijft de bedoeling om het geloof in papiergeld overeind te houden. In eenvoudige taal, goud is voor de centrale banken en u en ik mogen het papiergeld hebben. Het aankopen van goud en zilver blijft  een neen-stem tegen de huidige gang van zaken, zowel op politiek en economisch vlak.
Met de aankopen van goud sluiten de centrale banken van Polen en Hongarije zich aan bij de andere centrale banken zoals deze van Rusland, China, Kazachstan enz... Rusland koopt gemiddeld 20 ton goud aan per maand. 
Het moet u ook zijn opgevallen dat de EU het steeds slechter doet. Zelfs een eenvoudig probleem als het winter- en zomer uur geraakt niet opgelost. Italië komt regelrecht in opstand met haar begroting tegen Brussel. Om nog maar van de Brexit te zwijgen. Centrale banken hebben traditioneel een lange termijn politiek en zij zien de bui duidelijk hangen. Handel persoonlijk zoals een centrale bank en koop goud en zilver bij. Papiergeld is voor de mensen die vertrouwen hebben in de overheid...

https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-10-01/poland-makes-biggest-gold-purchase-since-1998-as-prices-slump
https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-10-16/hungary-increases-gold-reserves-tenfold-citing-safety-bid