The House Logo

Burgeroorlog in Europa ?

Door: TH / HD / JVC - 25-04-2017

Een burgeroorlog ontstaat wanneer er twee elementen voorhanden zijn. Ernstige spanningen tussen bevolkingsgroepen en een overheid die haar monopolie over geweld kwijt is. De aanleiding tot spanningen tussen bevolkingsgroepen zijn erg divers. Ze kunnen historisch zijn of godsdienstige geïnspireerd zijn. Soms hebben de spanningen betrekking op een grondgebied of gaat het om een verschil in beleid, toegang tot grondstoffen, water, enz... Geen gebrek aan redenen om een burgeroorlog te starten. Rest er dan nog de overheid om desnoods met geweld de spanningen de kop in te drukken, lukt dit ook niet, ontstaat er een burgeroorlog. Burgeroorlogen zijn zo oud als de mens zelf. Helaas maken ze deel uit van ons bestaan net zoals genocide.

 

In Europa zijn we nog niet toe aan een burgeroorlog maar wie aandachtig rond zich heen kijkt ziet een aantal zaken die niet kloppen. We kunnen er niet om heen dat de spanningen, veroorzaakt door religieus fanatisme en de multiculturele maatschappij, vrij ernstig zijn. Sedert de val van de Berlijnse muur wordt Europa overspoeld door een golf van criminaliteit. Een voorbeeld hiervan is dat België 100 inbraken per dag telt. Er gaat bijna geen maand meer voorbij of we worden geconfronteerd met een religieus geïnspireerde aanslag.

 

En nu komt de kat op de koord.

Ofwel grijpt de overheid in en stelt orde op zaken ofwel stelt de overheid "leer er mee leven" voorop. Tot op heden is de overheid zeer laks tegenover bovenstaande problemen. Met als gevolg dat rechtse partijen de wind in de zeilen hebben. Een gedeelte van de bevolking is de nieuwe situatie meer dan beu. Maar de overheid talmt met drastische maatregelen om de orde te handhaven. Zoals zo dikwijls faalt de overheid ( staatsschuld, pensioenen, veiligheid enz... ) De hoop dat de overheid fundamenteel zal ingrijpen is heel klein.

 

Naar mijn aanvoelen zijn we heden is een fase die een burgeroorlog voorafgaat. Het volk mort en de overheid doet niet voldoende. Het volstaat dat de overheid om één of andere reden niet voldoende budget heeft om de orde te handhaven en het janhagel is baas over de straat.

Zonder meer een gevaarlijke situatie die men niet zomaar mag negeren. Niets doen is schuldig verzuim.

 

Met alle gevolgen vandien. Chaos, moord en brand.

Wees voorbereid en koop edele metalen !!

Copyright © 2024 - The House NV | Niets op deze site is individueel beleggingsadvies
0