The House Logo

Britten die goud hebben gekocht zijn de winnaars.

Door: TH / HD - 03-07-2016

Eerst de feiten : de goudprijs in GBP steeg in 16 jaar +406,12 %. Zie link : http://goldprice.org/gold-price-uk.html

Dit toont nogmaals aan dat de rol van goud helemaal niet uitgeteld is in onze economie. Goud is en blijft de ultieme vluchtheuvel in tijden van spanning. Een van de argumenten hiervoor is dat er geen tegenpartij risico is. Goud kan eenvoudigweg niet failliet gaan, er zit geen belofte achter van een derde partij. Met geld op een spaarboekje is dit compleet anders ( bv Optima Bank ).

De geduldige goudspaarder is afgetekend winnaar ( ook centrale banken ). Zoals u maandelijks geld spaart kan u evengoed maandelijks een beetje goud kopen. Voor de mensen die menen dat alles wel goed komt kunnen rustig verder blijven sparen bij een bank. Voor de mensen die menen dat er toch existentiële problemen zijn, hebben met goud en zilver een beter alternatief.

Zijn goud en zilver nu duur ? Staat de koers niet te hoog ? Het antwoord is : NEEN. Goud en zilver blijven koopwaardig omdat de geldhoeveelheid ( =schuld ) maar blijft toenemen en de economische vooruitzichten slecht zijn. Bovendien mag men een globale schuldherschikking  (een soort van reset ) niet meer uitsluiten. De torenhoge schulden zijn een mondiaal probleem voor alle economieën. Schulden maken dat bv Griekenland herleid is tot een slaveneconomie, de mensen werken er voor ongeveer 25 eur per dag. Dit kan niet eeuwig duren. Een reset kan er in bestaan dat er opnieuw een verband ontstaat tussen papiergeld en goud, zoals het vroeger  was, hetzij een goudstandaard hetzij een voldoende hoge dekking van het papiergeld door goud. Zo kan bv België zijn uitstaande schulden terugkopen met goud uit de NBB. Onmogelijk zegt u ? Toch niet, de VS hebben in het verleden de goudprijs per decreet verhoogd van 20,67 USD naar 35 USD. Meer info : https://en.wikipedia.org/wiki/Gold_Reserve_Act 


Goud en zilver kunnen zeker een beslissende rol spelen in het oplossen van het schuldenprobleem.

De Brexit heeft van alles in werking gesteld waarvan wij het resultaat niet kennen. Plots kan de Euro terug worden omgezet in nationale munten. U en ik zullen opnieuw Belgische Franken hebben, met een wel héél lage waarde. Onmogelijk zegt u ? Duitsland zal een muntontwaarding niet over haar kant laten gaan en zal haar sterke D-mark terug willen.


Je moet er 's ernstig over nadenken. Ik ben toch niet gek.

Copyright © 2024 - The House NV | Niets op deze site is individueel beleggingsadvies
0