The House Logo

BREXIT.

Door: TH / HD - 28-06-2016

Eerst en vooral proficiat aan de Brexit stemmers. Na WO1 en WO 2 hebben de Britten opnieuw het gevecht voor vrijheid gewonnen.

Van zodra er nog maar wordt nagedacht over zelfbeschikking krijgt men de goegemeente over zich. Denk maar aan de pogingen tot onafhankelijkheid van Schotland, Quebec, Catalonië, Vlaanderen, Corsica enz… Brussel wil ons blijkbaar allemaal bij elkaar houden. Geen enkele prijs is hiervoor te hoog. Vraag dat maar eens aan de Cyprioten en Grieken, ze werden veroordeeld tot de bedelstaf. De EU moet er zich bij neerleggen dat Europa een Europa van volkeren is  en niet van naties. Europa is noch op militaire ( Napoleon, Hitler ) noch op politieke wijze te verenigen. Brexit of geen Brexit. De geest is uit de fles. Steeds meer volkeren zullen ( en terecht ) zelfbeschikking wensen. Hierbij twee frappante voorbeelden. De bewaking van de buitengrenzen van Europa en de eenheidsmunt. Beiden zijn een mislukking. Langzaam zullen de geesten rijpen en zal de bevolking zien dan het  huidige EU een gedrocht is. Vroeg of laat valt de EU uit elkaar en als de bevolking het niet zal doen, dan zorgen de economische asymmetrische schokken er zeker voor. Trouwens, wat zouden de Britten de EU nodig hebben, nog niet zo lang terug hadden ze een wereldrijk en een wereldmunt.

Kortom de Euro, die een synthetische munt is, kan op lange termijn niet overleven. Zo veel is duidelijk. Daar tegenover staat dat in Europa gedurende minstens 2000 jaar gouden en zilver munten in circulatie waren en dit bleek een deugdelijk systeem. Maar de goudstandaard heeft 1 groot probleem, politici kunnen het moeilijk manipuleren. De Euro wordt namelijk dagelijks gemanipuleerd, zowel door de kunstmatige lage rente en door de geldcreatie van de ECB.

Ondertussen is het alle hens aan dek bij de centrale banken, staatshoofden en andere vrijheidsonderdrukkers. Ik ben benieuwd wat ze nu allemaal weer uit hun hoed gaan toveren.  Ik ben ook benieuwd wat Paul D'hoore uit zijn hoed zal toveren, hij elimineerde goud uit zijn modelportefeuille !

Nu wordt het bang uitkijken naar systeem-schokken. Zowel enkele landen als grote financiële instellingen hebben geen bufferend vermogen meer. Het wordt steeds meer duidelijk dat onze op schuld gebouwde economie niet duurzaam is. Voor de meerwaardezoeker, lees over de Oostenrijkse school, von Hayek, von Mises, Menger, von Böhm-Bawerk, Rothbarth die elk op hun eigen manier, socialisme, communisme en Keynes uitkleden en deze crisis hebben voorspeld. Hun werken, alhoewel vrij oud, lezen héél actueel. 

Blik vooruit en maak uw eigen Brexit en koop goud en zilver, net zoals centrale banken doen.

Copyright © 2024 - The House NV | Niets op deze site is individueel beleggingsadvies
0