Misschien gelooft u bovenstaande titel niet en toch is het waar. Philippe Gijsels, beleggingsspecialist bij BNP-Fortis, raadt aan goud te kopen. Dit staat te lezen in een artikel verschenen in de Standaard van 26/06/2019. De link naar het artikel  vindt u onder aan deze tekst. Traditioneel verketteren banken de aankoop van goud, want de bank verdient er niets aan. In het betrokken artikel wordt alles nog eens mooi op een rijtje gezet wat er economisch fout loopt in deze wereld. Handelsoorlogen, te lage rente, te lage economische groei, oplopende tekorten, de moderne geldtheorie, enz... een ideale voedingsbodem voor goud. 
Maar boer let op uw ganzen wanneer de vos de passie preekt. De bank raadt weliswaar aan goud te kopen, maar zegt niet hoe u dat moet doen. De bank zal haar cliƫnteel naar beleggingsfondsen loodsen die in grondstoffen en goudmijnen beleggen. Ter info, de goudprijs is in 15 jaar verviervoudigd (van 10.000 eur/kg naar 40.000 eur/kg). En de FTSE gold mine index is over 20 jaar ongeveer gelijk gebleven. Wie oordeelt dat goud nu te duur is, is fout wegens het argument van prijselasticiteit.

Wie wil investeren in goud, dient dit te doen in "the real thing" en dit is de aankoop van fysiek goud. Goud op rekening, afgeleide producten op goud, goudcertificaten, beleggingsfondsen zijn allemaal naast de kwestie, u maakt er enkel iemand anders rijk mee. Gewoon gouden munten en of staven in de kluis, tastbaar en van u.

https://www.standaard.be/cnt/dmf20190625_04479456