The House Logo

Berichtgeving. Positief of negatief.

Door: TH / JVC - 07-02-2016

In Belgische kranten krijg je zelden negatieve of kritische berichtgeving over de financiële handel en wandel. Althans niet in de diepte. Wereldschokkend nieuws sijpelt wel door omdat het niet mooi zou zijn dit niet vermelden. Een kwaliteitskrant niet waardig. Euh !?!!

Geef toe dat er de laatste tijd niet veel positiefs te vertellen valt. Maar goed, kritische berichtgeving is minstens even belangrijk zo niet belangrijker.

De BIS ( Bank of  International Settlements ), de bank der banken, waarschuwt voor een wereldomvattende downturn als leningen naar de “ emerging market “ landen stoppen of afnemen. En uit cijfers van eind 2015 nemen die cijfers af.  En die lening zijn voornamelijk in USD. Met een stijgende dollar en stijgende rente in USD komen al die landen vlug in afbetalingsproblemen. Met andere woorden, er is een probleem hier op komst. Veel van wat hier in de winkels ligt wordt ginds gemaakt aan lage prijzen. Een studie van het IIF ( Institute of International Finance )  beweert dat de inkrimping van de geldstromen naar deze landen een grotere bedreiging vormen dan China en de dalende olieprijzen. Maar niets in onze kranten, helaas.

Draghi volhardt in de boosheid. Meer geld en lagere intrestvoeten. Bundesbank is tegen maar toch gaat het door. Want, zo vertelt Draghi, Japan volhardt en is van 05 % inflatie in 2012 naar 1% in 2015 gestegen.  Hij is wel vergeten te vertellen dat de staatsschuld in 3 jaar tijd x 3 is gegaan. Begin 2012 stond er voor 82.000 mrd yen (€ 623 mrd ) aan Japanse staatsobligaties op de balans van de Bank of Japan. In oktober 2015 was dat gestegen naar 317.000 mrd yen (2.408 miljard euro). Dit staat ons te wachten. Maar niets in onze kranten, helaas.

Christine Lagarde, je kent ze wel, big boss van het IMF, waarschuwt voor de crisis in de emerging markets en vraagt met aandrang om “ safety nets “ te bouwen. IMF zal voorstellen doen in die zin. Dus nog niet voor vandaag maar het is geweten dat Mevr. Lagarde het meestal bij het juiste eind heeft en geen blad voor de mond neemt. Maar niets in onze kranten, helaas.

Bereid je voor op de volgende recessie. Zoek informatie op het net. Lees veel en ga dieper in “ problemen “.  Laat je niet in de luren leggen. Koop goud en zilver.

 

Copyright © 2024 - The House NV | Niets op deze site is individueel beleggingsadvies
0