The House Logo

Belasting op effectenrekening.

Door: TH / HD - 13-08-2017

Onlangs heeft de centrumrechtse regering beslist een belasting van 0,15 % te heffen op effectenrekeningen van meer dan 500.000 euro.  Vooral de CD&V wilde deze nieuwe belasting. In het verleden heeft de CD&V bekomen dat er een belasting kwam op de meerwaarde van aandelen. Deze  belasting was maar een kort leven beschoren wegens contraproductief. 

Hiermee is de kogel de kerk ( sic ), een zuivere belasting op kapitaal is geboren, nieuwe fiscale koterij erbij. Een slag in het gezicht van mensen die gestudeerd, gewerkt, belastingen betaald en gespaard hebben. In de plaats van de overheidsuitgaven te verminderen heeft de regering besloten extra inkomsten te zoeken. De inkomsten worden geraamd op 250 miljoen euro per jaar. Het overheidsbeslag groeit weer wat verder.  Voor de CD&V is het duidelijk dat dit een eerste stap is. De belasting kan in de toekomst hoger gaan. Hiermee wordt de doos van Pandora verder geopend. Het volstaat dat er een centrumlinkse regering het licht ziet en kapitaal, onder welke vorm dan ook, zal aangeschoten wild zijn. In principe is alles belastbaar. Woningen, gronden, beleggingsfondsen, edelmetalen, aandelen enz... Elke overheid zal er alles aan doen om te overleven, wat ook de prijs moge zijn die de burgers zullen moeten betalen.

Het belasten van edelmetalen zal waarschijnlijk nooit plaats vinden. Omdat dit bijzonder moeilijk te organiseren valt. De overheid weet helemaal niet wie goud en zilver bezit. Een belasting op goud en zilver organiseren zal meer kosten dan dat ze opbrengt. Een heffing bij aankoop en of verkoop van goud en zilver is wel een mogelijkheid. 

Bij de belasting op effectenrekening komen de voordelen van edelmetalen aan de oppervlakte : anoniem, transporteerbaar, vlot overhandigbaar, liquide markt, veel koopkracht geconcentreerd in een kleine hoeveelheid enz...

De ingeslagen weg van belasting op kapitaal mag ons terecht verbazen en angst inboezemen. Nog meer omdat deze werd gerealiseerd door een centrumrechtse regering. Wanneer er een linkse regering aan de macht komt in België zal het hek van de dam zijn... Finaal worden mensen ontmoedigd te werken, studeren, ondernemen, sparen.

Hier schuilt een wel groot gevaar van algemene ontmoediging in.

 

Koop goud en zilver en berg het goed op.

typ hier uw tekst

Copyright © 2024 - The House NV | Niets op deze site is individueel beleggingsadvies
0