The House Logo

AXA : woordbreuk in praktijk

Door: TH / HD - 23-12-2016

Dit artikel gaat over hoe een verzekeringsmaatschappij haar klanten in de kou laat staan door haar contract & woord niet na te leven.

Het spaarproduct in kwestie is een pensioenspaarplan met een gewaarborgde rente van 1,5%. Het perfide aan het product is dat de rente toch niet zo gewaarborgd blijkt te zijn. De spaarders werden koudweg (zie bijlage) geïnformeerd van de nieuwe rente van 0,75%. De brief van AXA spreekt nergens dat de rentevergoeding gehalveerd wordt (van 1,50% naar 0,75%). Kwestie van de argeloze lezer met een kluitje in het riet te sturen. En wat naar de toekomst ? Zoals bij spaarboekjes kan de rente nog lager dan 0,75%.

 

De kern van het probleem is de door de ECB (dus de overheid) gemanipuleerde rente. Het spaarproduct in kwestie geniet een fiscaal voordeel. Het is niet logisch dat langs de ene kant de overheid de rente naar 0% duwt en langs de andere kant mensen aanzet tot sparen via het uitgeven van belastinggeld (fiscaal voordeel). Het zou veel eenvoudiger zijn de vrije markt te laten spelen en een correcte rentevoet te hanteren en te stoppen met het fiscaal voordeel. Want waarom zou een burger extra belasting moeten betalen omdat een andere burger wenst te sparen ? Een financieel product, van welke vorm dan ook, moet aantrekkelijk genoeg zijn om zelf spaarders aan te trekken. Beleggingen moeten onderling met elkaar concurreren. Het zou toch te gek zijn dat de overheid ons belastingvoordeel geeft bij het aankopen van goud en zilver. En toch gebeurt dit voor pensioensparen en levensverzekeringen. Sparen, of niet is een individuele keuze en de overheid moet zich daar niet mee bemoeien en al zeker niet door de rente te manipuleren. Laat staan een vermogenskadaster aanleggen.

 

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 21.3px Calibri; -webkit-text-stroke: #000000} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 16.0px Calibri; -webkit-text-stroke: #000000} span.s1 {font-kerning: none}

 

Copyright © 2024 - The House NV | Niets op deze site is individueel beleggingsadvies
0