The House Logo

Arco 😞

Door: TH / HD / MR - 03-08-2017

Om een héél lang verhaal kort te maken, de Arco holding (in vereffening) controleerde ooit de Dexia-bank. Toen Dexia over kop ging, was het lot van Arco bezegeld. Vlug vlug heeft de toenmalige regering Leterme een waarborgregeling voor de aandeelhouders van Arco uitgewerkt. Lang heeft het er naar uit gezien dat de aandeelhouders van Arco hun geld volledig kwijt waren.

Onlangs heeft de regering beslist de Belfius bank (opvolger van Dexia) gedeeltelijk te privatiseren en hiervan alvast 400 miljoen euro te reserveren voor de getroffen aandeelhouders. Bijkomend is er 200 miljoen eur voorzien afkomstig van de vereffening van Arco en een bijdrage van Beweging.VUIL (=christelijke vakbond).  Finaal zal de EU oordelen indien deze steun aan de Arco aandeelhouders kan doorgaan of niet.

De CD&V heeft het voor elkaar gekregen dat staatseigendom (Belfius) wordt verkwanseld ten voordele van de +/- 800.000 aandeelhouders van Arco. Voor deze ingreep schieten woorden gewoon te kort. Dit is een schande, dit is wanbeheer. 

De opbrengst van de verkoop van Belfius kan maar voor 1 zaak gebruikt worden en dit is schuldverlichting. De Arco aandeelhouders dienen vergoed te worden door de Christelijke zuil met Beweging.VUIL op kop. Het kan niet zijn dat een gedeelte van de bevolking, om welke reden dan ook, een gedeelte van de opbrengst van de privatisering ontvangt. 

Dit zou dan uitkomen op 40% van de oorspronkelijke inleg (dus wat men destijds nog in Belgische franken heeft belegd zonder de gekapitaliseerde meerwaarden). Op een verlies van ongeveer 1,5 miljard vindt men na 8 jaar in het beste geval misschien 0,6 miljard. Nu nog een paar jaar wachten om het geld te zoeken en mocht men het toch vinden en Europa gaat hiermee ook akkoord (nog zo’n delicate hindernis), dan krijgt elk van de ongeveer 800.000 coöperanten gemiddeld +/- 750 euro terug. Als het ooit zo ver zou komen, dan komt dit bedrag vermoedelijk nog eens als extra inkomst op uw belastingsbrief en is het ook nog eens sterk door de jaren geïnflateerd. Van een happy end gesproken!

 Dit soort zaken is intriest en beschadigt ons vertrouwen in de overheid.  Het is diezelfde overheid die onze pensioenen moet beheren, het overheidstekort moet inperken enz...

Ik vertrouw de overheid voor geen cent en koop rustig goud en zilver bij.

 Ps : het zou moeten zijn Beweging.net, maar gezien de omstandigheden is het beter van Beweging.VUIL te spreken.

 

 

 

Copyright © 2024 - The House NV | Niets op deze site is individueel beleggingsadvies
0