The House Logo

Amerikanen kopen historisch veel zilver.

Door: TH / HD - 12-10-2015

Zowel de US Mint, Perth Mint (Australië) en Canadian Mint, melden een stijgende verkoop van zilveren munten. Alleen al de US Mint, verkocht in het derde kwartaal, 14,26 miljoen ounce van haar sterproduct, the American Silver Eagle, de hoogste verkoop sedert 1986.

De Perth Mint zag haar verkoop maal 4 gaan. Verkoopbeperkingen worden opgelegd om te voorzien in de stijgende vraag.

In tegenstelling tot wat de Obama-administratie ons wil doen geloven, gaat het helemaal niet goed met de economie van de VS. Een immer stijgende staatsschuld, een zwaar negatieve handelsbalans, een te lage olieprijs (slecht voor de oil shale industrie), tientallen miljoenen Amerikanen zijn aangewezen op voedselbonnen, een falend buitenlands beleid (Midden-Oosten) stijgende voedselprijzen enz... Maar wat er vooral fout zit in de VS, is de werkgelegenheid, de werkgelegenheidsgraad is teruggevallen tot het niveau van oktober 1977. Er zijn dus steeds minder werkenden en steeds meer inactieven. Ook in België is dit problematisch. Niet-actieven worden ofwel familiaal gesteund ofwel via belastingsgeld (voedselbonnen, werkloosheidsuitkeringen, enz...) en deze verhouding is uit de hand aan het lopen. We kunnen niet allemaal inactief zijn.

Mijn inziens is het geen toeval dat net de Amerikanen zilver hamsteren. De realiteit kan niet meer ontkend worden, ook de grootste economie in de wereld kampt met problemen. Een gedeelte van de Amerikaanse bevolking heeft door dat er iets hapert. En heeft inderdaad de juiste reflex met de aankoop van  edelmetaal.

Het stoort de aankopers van zilver helemaal niet dat de prijs van zilver maar liefst 23% hoger ligt dan de prijs van zilver op de “papier” markt. U leest goed, wanneer u zilver fysiek in bezet wenst is de prijs ongeveer 23% hoger dan wanneer u zilver  op rekening wenst. De 23% hogere prijs is de prijs van het “wantrouwen” tegenover de koers op papier.

Copyright © 2024 - The House NV | Niets op deze site is individueel beleggingsadvies
0