Een verrassende titel, niet ? Wie ook maar iets afweet van aardrijkskunde weet dat de titel niet klopt....alhoewel. Volgens het World Economic Forum ( WEF ) heeft België gemeenschappelijke eigenschappen met bovenstaande landen.
Jaarlijks stelt WEF een competitiviteits-rangschikking op, waarbij België daalde tot de 21ste plaats op de rangschikking. Wanneer het over wegen gaat, staat België op de 52ste plaats ( op 140 ), vlak na Mauritius. 
Inzake efficiëntie van de Belgische spoorwegen krijgen we het gezelschap van Kazachstan, nummer 41. Met E-participatie, informeren en betrekken overheidsbeleid, via e-government, doet België het even goed als... Albanië. En zo kan ik nog een tijdje doorgaan.

Aan de andere kant zijn er ook positieve punten rond onderwijs, haveninfrastructuur, kredietwaardigheid, enz...
Op de algemene rangschikking staat België op de 21ste plaats, terwijl Nederland mooi op nummer 6 staat. Op nummer 1 staan de VS. 
Het valt op dat de VS met z'n kleine overheidsinmenging het meeste competitieve land van de wereld is. Zou dit een toeval kunnen zijn ? Mensen en partijen die blijven geloven in de gratis politiek, een grote overheid, een overheid met veel regels en hoge belastingen, moeten beseffen dat we collectief naar de afgrond gaan.

De overheid is het probleem en niet de oplossing.

Het volk, de vrije markt is de oplossing in samenwerking met een kleine overheid. https://www.weforum.org/agenda/2018/10/most-competitive-economies-global-competitiveness-report-2018/