De nieuwe Griekse regering is sedert ongeveer 5 maand aan de macht. Gedurende deze periode werden we in de pers getrakteerd met een niet aflatende stroom van gegevens, geruchten, zo gezegde akkoorden, ruzies, oplossingen enz... Wat de oplossing voor Griekenland ook moge zijn, in de feiten is onze democratie, tot heden, niet in staat gebleken, een o ...

 

Verder lezen
grexit-gold
In Berlijn en andere Europese hoofdsteden is men reeds begonnen met nadenken over wat er moet gebeuren de dag nadat enz... Het zou trouwens onverantwoord zijn geen B-plan of C-plan te hebben. Deze kroniek van een aangekondigde bankroet stond reeds langs in de sterren geschreven. Behalve bij de korte termijn politiekers weliswaar.
Veel opties ...

 

Verder lezen
Euro
Beste lezer, ik geef toe, het is een rare titel, wat zou hier achter schuil kunnen gaan ? Om een lang verhaal kort te maken, er bestaat één Euro maar de biljetten zijn uitgegeven door verschillende centrale  banken. Onder auspiciën van de ECB drukken nationale centrale banken bankbiljetten. Maar, ieder biljet is voorzien van een “national ...

 

Verder lezen
Ook Texas vraagt z'n goud terug.
De gouverneur van de staat Texas, Gregg Abbott, legt uit dat hij een wet heeft goedgekeurd met verstrekkende gevolgen. Texas gaat zelf voorzien in een opslagplaats voor haar eigen goud en bij deze wordt voor een bedrag van 1 miljard USD goud opgevraagd bij de FED (Centrale bank van de VS).
 
Voor meer info, klik op volgende link http://g ...

 

Verder lezen
Correcte informatie is een wettelijke verplichting
In een recent rapport van de FSMA (de Autoriteit voor financiële diensten en markten) geeft deze een onvoldoende aan de Belgische banken voor verstrekte informatie en advies naar haar klanten. Nochtans is correcte informatie een wettelijke verplichting.
 
De gegevens werden bekomen via een “Mystery shopper” en zijn werkelijk ontstel ...

 

Verder lezen
goud en zilver
De creatie van een Europese gemeenschap is een prima zaak. Sedert de creatie van de EG zijn we op het continent gespaard gebleven van oorlog. Dit is in hoofdzaak te danken aan de goede verstandhouding tussen Frankrijk en Duitsland.
Alhoewel er toch wat spatjes op het blazoen zijn, zoals de Balkan-oorlog en het conflict rond Oekraïne. Op tal v ...

 

Verder lezen